About Contact Consult VideoBlog Projects Webshop

Bumber Ballet

De botsauto's zijn voor DROPSTUFF gemaakt door Peter de Man en Door Douwe.

Bumper Ballet is de nieuwe installatie van mediakunstcollectief DROPSTUFF.nl in het kader van het project De Koude Kermis, waar volkscultuur, erfgoed, kunsten en technologie met elkaar worden verbonden. De bestuurders van de botsauto's rijden aanvankelijk zoals normaal, maar na een paar minuten neemt 'het systeem' het over en werken de sturen niet meer. Vervolgens voeren de auto's een gechoreografeerde dans met elkaar uit. Bestuurders worden l'ijdend voorwerp' en ervaren wat het betekent om de controle te verliezen als computersystemen het overnemen.


Mega Commodore 64 joystick

De Joystick is naar idee en in opdracht van DROPSTUFF gemaakt door Peter de Man en Uwe Dobberstein.

'Hilversum_Plays!' is van start op het Stationsplein van Hilversum Mediastad! Kom je favoriete classics spelen op deze lifesize Commodore-64 joystick! Hilversum_Plays! is een project van The Bridge Hilversum; Gemeente Hilversum , DROPSTUFF, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Ngage media.


Magic Lantern

Voor een event van het beroemde spel "Magic" werd een escape room gerealiseerd. In deze escape room zijn verborgen aanwijzingen die alleen te zien zijn met de speciale "Magic Lantern". Ik ontwierp en produceerde de elektronica voor deze lantaarns.


VR Fiets

Een fiets spel waarbij spelers door een virtual reality fietsen. De fietsen registreren snelheid en stuurpositie en kunnen zwaarder gaan fietsen. Door de teamgenoten van spelers wordt er gepompt en gebeld voor hulp of handicaps. Peterdeman.com ontwierp en produceerde de draadloze elektronica voor dit project.


LED-Carpet

Een tapijt van LED's die via een touchscreen van patronen te voorzien is. Peterdeman.com ontwierp het elektronisch schema en PCB (printplaat) voor dit project.


Peter de Man project Symphony of Fire

Symphony of Fire

Symphony of Fire is een unieke samenwerking. Of een orkest. Tja, wat is het eigenlijk? Ze geven in ieder geval spectaculaire shows met veel vuur, bliksem en explosies. Check it out !


HypnoFan

De Hypnotiserende Fan is nu leverbaar voor 125 Euro. U kunt uw HypnoFan telefonisch bestellen op 0646250405.


Grand Turismo 6 Competition

Grand Turismo 6 Competition

Iedereen mag meedoen in mijn GT6 race competitie. De regels zijn simpel. Stap in mijn racestoel en rijd een zo snel mogelijke rondetijd. de standPeter de Man project Living Lantern

Living Lantern

Living Lantern, de energiezuinige sfeerlamp. Living Lantern is rustgevend, milieubewust, slim, mooi en speelt met licht, schaduw en kleur. U kunt uw Living Lantern telefonisch bestellen op 0646250405 of via de webshop.


MIDILED

MIDILED is gericht op DJ's en Live-acts die tegelijkertijd met hun muziek ook hun licht willen sequencen. MIDILED is aan te sturen vanuit elke MIDI-sequencer. U kunt uw MIDILED telefonisch bestellen op 0646250405.


Peter de Man project Lotus Dome

Lotus Dome

Het lijkt op een UFO en het gedraagt zich als een Lotusbloem. Een prachtig project door Studio Roosegaarde waarvoor ik de techniek realiseerde.


Peter de Man project Intimacy

Intimacy

Een serie jurken die op basis van sensor input doorzichtig worden. Dit project is gerealiseerd door Studio Roosegaarde in samenwerking met Anouk Wipprecht en Peter de Man.


Peter de Man project Liquid Space

Liquid Space 6.1

Deze grote vriendelijke driepotige robot uit de stal van Studio Roosegaarde heeft het allemaal. Van mysterieuze robot tot dansende partytent, Liquid Space past zich moeiteloos aan. Een project dat op alle vlakken interessant is; conceptueel, design, mechanisch, elektrotechnisch, lighting, sound-design, sensortechnologie en interactie.


Peter de Man project Dune

Dune

Een lanschap van interactief licht. Het licht volgt je als je langs duizenden lichtgevende stengels loopt. Maar dat is pas het begin. Een Studio Roosegaarde project waarvoor ik de techniek ontwikkelde.


Peter de Man project Crystal

Crystal

Crystal, duizenden steentjes die draadloos oplichten. Een project door Studio Roosegaarde waarvoor ik de techniek heb gerealiseerd.